RECEPTY

Medová srdíčka

Medová srdíčka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Perníkové vánoční cukroví slepované krémem. Pečivo je po upečení měkoučké. Tento typ krému je velmi chutný s delší trvanlivostí.

recept,fotorecept,máslo,med,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový200gramů
cukr moučkový3polévkové lžíce
cukr vanilkový1balení
krupice1.5polévkové lžíce
kypřicí prášek do perníku 1čajová lžička
med2polévkové lžíce
mléko0.2litru
mouka hladká450gramů
máslo250gramů
poleva cukrářská bílá-
poleva cukrářská čokoládová-
skořice mletá1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 2 kusy  máslo 100 gramů  cukr krystalový 200 gramů  med 2 polévkové lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička  kypřicí prášek do perníku  1 čajová lžička

Vejce, tuk, cukr, med, skořici, kypřící prášek dáme do hrnce a na slabém ohni chvilku mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme pozor, aby se těsto nepřipálilo.

Vejce, tuk, cukr, med, skořici, kypřící...

2. 

mouka hladká 450 gramů

Pak obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odležet. Těsto po odležení ztuhne a dobře se s ním pracuje.

Pak obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a...

3. 

Odleželé těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme menší kolečka, srdíčka ... různé tvary.

Odleželé těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a...

4. 

Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7 min.

Klademe je na plech vyložený papírem na...

5. Příprava krému

mléko 0.2 litru  krupice 1.5 polévkové lžíce  cukr vanilkový 1 balení

Ve studeném mléce rozmícháme mouku a vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout.

Ve studeném mléce rozmícháme mouku a...

6. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 3 polévkové lžíce

Utřeme máslo s cukrem a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti.

Utřeme máslo s cukrem a postupně k němu...

7. Dokončení

Krém mažeme na cukroví a slepujeme po dvou.

Krém mažeme na cukroví a slepujeme po dvou....

8. 

poleva cukrářská čokoládová  poleva cukrářská bílá

Vrchní část namáčíme v čokoládové polevě a podle fantazie dozdobíme bílou čokoládou, cukrářským zdobením, ořechy ...

Vrchní část namáčíme v čokoládové polevě...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit