Medová srdíčka
Perníkové vánoční cukroví slepované krémem. Pečivo je po upečení měkoučké. Tento typ krému je velmi chutný s delší trvanlivostí.
recept,fotorecept,máslo,med,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr vanilkový | 1 | balení | |
krupice | 1.5 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do perníku | 1 | čajová lžička | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
mléko | 0.2 | litru | |
mouka hladká | 450 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
poleva cukrářská bílá | - | ||
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 2 kusy • máslo 100 gramů • cukr krystalový 200 gramů • med 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • kypřicí prášek do perníku 1 čajová lžička
Vejce, tuk, cukr, med, skořici, kypřící prášek dáme do hrnce a na slabém ohni chvilku mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme pozor, aby se těsto nepřipálilo.
2.
mouka hladká 450 gramů
Pak obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odležet. Těsto po odležení ztuhne a dobře se s ním pracuje.
3.
Odleželé těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme menší kolečka, srdíčka ... různé tvary.
4.
Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7 min.
5. Příprava krému
mléko 0.2 litru • krupice 1.5 polévkové lžíce • cukr vanilkový 1 balení
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout.
6.
máslo 150 gramů • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
Utřeme máslo s cukrem a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti.
7. Dokončení
Krém mažeme na cukroví a slepujeme po dvou.
8.
poleva cukrářská čokoládová • poleva cukrářská bílá
Vrchní část namáčíme v čokoládové polevě a podle fantazie dozdobíme bílou čokoládou, cukrářským zdobením, ořechy ...
Dobrou chuť!