Maso-zeleninový závin v listovém těstě
Závin podáváme teplý se špenátem a vařenými bramborami. Chutná i nastudeno, jak slaný koláč.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),těsto lístkové,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr tvrdý | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřové mleté maso | 350 | gramů | |
voda | 1 | decilitr | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 350 | gramů |
Recept
1. Nádinka do závinu
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule 150 gramů • vepřové mleté maso 350 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • voda 1 decilitr
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vodu. Dusíme 15 minut pod pokličkou.
2.
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů
Přisypeme mrazenou zeleninovou směs a vše spolu dalších 5 minut podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout.
3. Příprava závinů
těsto lístkové 500 gramů • vejce slepičí 3 kusy • sýr tvrdý 100 gramů
Listové těsto rozválíme, přenadáme ho na plech, aby nám přes delší okraje plechu z každé strany viselo. Těsto uprostřed na plechu překrojíme. Vajíčka rozšleháme vidličkou v hrnku, přidáme je do směsi - trochu si z nich necháme na potření závinů před pečením. Přidáme strouhaný sýr a promícháme.
4.
Na těsto rovnoměrně rozložíme směs.
5.
Převislé těsto přeložíme přes rozloženou směs, okraje dobře zmáčkneme. Potřeme zbytkem rozšlehaného vajíčka. Posypeme kmínem, záviny na několika místech propíchneme.
6.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na vyšším stupni 20 - 25 minut.
Dobrou chuť!