Mascarpone hřeben s jahodami
Sladké hřebeny z listového těsta s pudinkovo-mascarpone nádivkou a jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,těsto lístkové,jahody,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
jahody | 350 | gramů | |
mascarpone | 200 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů |
Recept
1.
mléko 300 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme trochu vychladit...
3.
Umícháme hladký krém.
5.
Polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí hranaté vařečky vytvoříme na jedné části těsta zářezy.
6.
jahody 350 gramů
Na druhou část poklademe pět hromádek z poloviny připraveného pudinku v dostatečných rozestupech od sebe. Na pudink poklademe trochu umytých, pokrájených jahod.
7.
Na hromádky překlopíme naříznutou část těsta.
8.
Kraje zahneme, předěly přitlačíme a nakrájíme na porce.
9.
Hřebeny přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Zpracujeme druhou polovinu těsta.
Dobrou chuť!