Marinované vepřové steaky se slaninou
Podáváme s opečenými bramborami.
recept,fotorecept,vepřové karé,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 350 | gramů | |
citronová kůra | 1 | polévková lžíce | |
koření barevné | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 200 | mililitrů | |
pepř černý celé | ½ | čajové lžičky | |
slanina oravská | 150 | gramů | |
vepřové karé | 600 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1. Příprava masa a marinády
vepřové karé 600 gramů • olej slunečnicový 200 mililitrů • cibule 150 gramů • česnek 3 stroužky • citronová kůra 1 polévková lžíce
Vepřové kotlety nebo krkovičku nakrájíme na hrubší - cca 1,5 cm silné plátky. Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli a česnek, krátce osmahneme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.
2.
pepř černý celé ½ čajové lžičky • koření barevné 1 čajová lžička
V hmoždíři roztlučeme koření a přisypeme ho k cibuli, česneku a citronové kůře. Odstavíme z ohně, promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
3.
Do misky vložíme maso, zalijeme ho marinádou, přeložíme, aby se marináda dostala na všechny plátky a necháme 3 hodiny, případně i déle odpočívat v chladničce.
4. Grilujeme steaky
Rozehřejeme grilovací pánev, položíme na ni plátky masa a 5 minut prudce opečeme.
5.
Maso obrátíme a nalijeme na něj zbylou marinádu. Opečeme z druhé strany 5 minut.
6.
slanina oravská 150 gramů • cibule 200 gramů
Slaninu nakrájíme na plátky a po vyjmutí řízků ji opečeme v pánvi. Můžeme u ní opéct i nakrájenou cibuli.
Dobrou chuť!