Marinované kuřecí maso s asijskou zeleninou
Chutné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce s asijskou zeleninovou směsí.
recept,fotorecept,kuřecí maso vykostěné,zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs),Kuřecí maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové
Kuřecí maso
Čínská kuchyně
Ingredience
Ingredience
kuřecí maso vykostěné | 600 | gramů | |
olej olivový | 20 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sójová omáčka | 20 | mililitrů | |
sůl | - | ||
voda | 200 | mililitrů | |
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) | 700 | gramů | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
1. Marinování masa
kuřecí maso vykostěné 600 gramů • sójová omáčka 20 mililitrů • olej olivový 20 mililitrů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Kuřecí maso naložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním oleje, sójové omáčky a mleté červené papriky. Maso marinujeme několik hodin, nebo 1 - 2 dny.
2.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Na pánvi rozpálíme olej, maso do něj vložíme a prudce z obou stran opečeme.
4. Přidáme asijskou zeleninovou směs
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 700 gramů
K masu přidáme mrazenou zeleninu, směs uvedeme do varu a vše spolu dusíme dále pod pokličkou 10 minut
5. Smetanová zavářka
smetana sladká na vaření 200 mililitrů • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Ve smetaně rozmícháme kukuřičný škrob. Přidáme k masu se zeleninou a uvedeme do varu.
7.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.
Dobrou chuť!