Mango-zeleninový krémový salát
Chuťově vynikající salát, vhodný nejen na párty. Chutná k smaženým masům v neděli, i k celozrnnému pečivu v běžný den.
recept,fotorecept,mrkev,pórek,mango,kukuřice sterilovaná,Zeleninové saláty,Sezónní recepty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 50 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 200 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | 250 | gramů | |
majonéza light | 150 | gramů | |
mango | 300 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
pórek | 300 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
ředkvička | 150 | gramů |
Recept
1.
mrkev 150 gramů • ředkvička 150 gramů
Mrkev očistíme, omyjeme a najemno nastrouháme. Očistíme ředkvičky a nastrouháme nahrubo.
2.
pórek 300 gramů • cibulka jarní 50 gramů
Pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a omyjeme. Pórek překrojíme podélně a natenko nakrájíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme k mrkvi.
3.
mango 300 gramů • kukuřice sterilovaná 250 gramů
Mango oloupeme, odkrojíme od pecky a nakrájíme na menší kousky. Spolu s scezenou kukuřicí přidáme do salátu a promícháme.
4.
jogurt bílý 3,5% tuku 200 gramů • majonéza light 150 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Nakonec vmícháme jogurt, majonézu, trošku soli a pepře.
5.
Salát necháme nejméně 6-8 hodin odležet, aby propojily všechny chutě. Před podáváním zlehka promícháme.
Dobrou chuť!