Mandlové perníčky
Netradiční perníčky s vůní Vánoc.
recept,fotorecept,mandle,mandle,máslo,koření perníkové,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 70 | gramů | |
koření perníkové | 12 | gramů | |
mandle | 200 | gramů | |
med | 120 | gramů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 70 | gramů | |
rum | 1 | polévková lžíce | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
mandle 80 gramů
Mandle krátce povaříme, vodu scedíme, mandle oloupeme a pokrájíme podélně na poloviny.
4.
mouka hladká 300 gramů • cukr moučkový 70 gramů • koření perníkové 12 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky
V misce smícháme pomleté mandle, mouku, cukr, perníkové koření a jedlou sodu.
5.
vejce slepičí 1 kus • rum 1 polévková lžíce
V rozpuštěném másle s medem rozmícháme vajíčko a rum.
6.
Tekutou směs přilijeme do sypké a promícháme vařečkou.
7.
Těsto přendáme na desku, vypracujeme rukou a uložíme zabalené do potravinářské fólie na 12 hodin do chladu.
8.
Odleželé těsto prohněteme a rozválíme na tloušťku asi 3-4 mm. Vykrajujeme různé tvary.
9.
vejce slepičí 1 kus
Vykrojené tvary přendáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
10.
Perníčky vyzdobíme připravenými mandlemi.
11.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!