Mandarinkovo-ananasový čokoládový koláč
Lahodný ovocný koláč s čokoládou.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,ananas,kompot mandarinkový,čokoláda 85%,bílá čokoláda ,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
ananas | 340 | gramů | |
bílá čokoláda | 200 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
kompot mandarinkový | 175 | gramů | |
mouka polohrubá | 190 | gramů | |
máslo | 155 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus | |
čokoláda 85% | 200 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
máslo 125 gramů • mouka polohrubá 190 gramů • cukr moučkový 60 gramů • sůl • vaječný žloutek 1 kus
Máslo utřeme spolu s moukou, moučkovým cukrem, špetkou soli a žloutkem na hladké těsto.
2. Pečení korpusu
Těsto uložíme na 1 hodinu do chladu. Kruhovou formu na pečení vymažeme. Těsto rozválíme a vtlačíme do formy, tak abychom udělali asi 2 cm okraje. Korpus pečeme 15 minut na 200 °C dokřupava.
3. Rozložíme ovoce
ananas 340 gramů • kompot mandarinkový 175 gramů
Mandarinky a ananas rozložíme na vychlazený korpus.
4. Příprava čokolád
čokoláda 85% 200 gramů • bílá čokoláda 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • máslo 15 gramů • máslo 15 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
Oba druhy čokolády odděleně nasekáme. Každou zvlášť rozpustíme ve smetaně nad horkou lázní. Do každé vmícháme máslo. Oba krémy necháme trochu vychladnout a střídavě naléváme na ovoce do formy.
5.
Koláč necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout v lednici.
Dobrou chuť!