Malinová smetanová zmrzlina
Jemná, krémová domácí zmrzlina. Zmrzlina je nejlepší 4-5 hodin po zmrazení. Pokud ji máte v lednici déle, více ztuhne. Potom ji stačí před podáváním nechat chvíli povolit a promixovat ponorným mixérem. Opět nabude krásnou a chutnou krémovou konzistenci.
recept,fotorecept,maliny,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Mrazené dezerty,Bezlepkové
Mrazené dezerty
Ingredience
Ingredience
maliny | 350 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů |
Recept
2.
...a rozmixujeme.
3.
Přecedíme...
4.
... a propasírujeme přes sítko (Tip: Jadérka malin doporučujeme si nechat, stačí je propláchnout studenou vodou na sítku a usušit. Potom je můžeme dle potřeby a chuti přidat do cereální snídaňové kaše).
5.
mléko slazené kondenzované 250 gramů
Do husté malinové šťávy přidáme sladké kondenzované mléko...
6.
... a vyšleháme. Vložíme na 1 hodinu do mrazničky.
7.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů
Vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do zmrzliny. Opět vložíme do mrazáku na 1 hodinu.
8.
Potom opět prošleháme...
9.
... a nalijeme do nádoby vhodné do mrazničky a uzavřeme. Vložíme do mrazáku na 2-3 hodiny, aby zmrzlina přiměřeně ztuhla.
Dobrou chuť!