Makrela v jogurtu
Chutná a zdravá ryba v jogurtové marinádě. Podáváme s rýží.
recept,fotorecept,makrela,jogurt bílý,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 | gramů | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
jogurt bílý | 450 | mililitrů | |
kmín mletá | 1 | čajová lžička | |
makrela | 1200 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička |
Recept
1. Makrely
makrela 1200 gramů
Mrazené makrely necháme částečně rozmrazit a odřízneme z nich vrchní, spodní ploutve a hlavu. Nařízneme bříško a vyčistíme vnitřnosti. Dokud jsou částečně zmrazené snadněji se nám ploutve odříznou. Následně necháme makrely dále rozmrazovat.
2. Marináda
cibule 150 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá 1 čajová lžička • zázvor mletý 1 čajová lžička
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a zázvor. Dobře rozmixujeme.
3.
feferónky sterilizované 2 kusy • jogurt bílý 450 mililitrů
Feferonky najemno nasekáme a zamícháme je s jogurtem.
4.
Rozmrazené makrely omyjeme a natřeme směsí z cibule a koření.
5.
Potom je natřeme jogurtem s feferonkami a v chladu marinujeme 1 hodinu.
6.
olej slunečnicový 50 mililitrů • cibule 150 gramů
Cibuli osmažíme na oleji, přidáme makrely i celou marinádou a udusíme doměkka (cca 30 minut).
Dobrou chuť!