Makový strouhaný koláč

Oblíbený strouhaný koláč, tentokrát z makového máslového těsta s jablky a tvarohem.
recept,fotorecept,mák mletý,tvaroh jemný hrudkový,jablka,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 220 854 | gramů kcal | |
jablka | 750 458 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 ?? | balení kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 32 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
mák mletý | 150 812 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 30 94 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 510 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • mák mletý 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení • máslo 250 gramů
Do mísy nasypeme mouku, mák a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo. Začneme zpracovávat těsto...


3.
Vypracované těsto rozdělíme na dvě stejné části a uložíme na 30 minut do chladu.



6.
Dobře rozmícháme.



9.
Sníh přidáme do tvarohové směsi.


11.
Jednu polovinu těsta nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň.

12.
Na náplň poklademe jablka a na jablka nastrouháme druhou polovinu těsta.

13.
Pečeme 30 minut při teplotě 170-180 °C.

Dobrou chuť!