Makovo-višňový štrúdl z listového těsta
Spolehlivý recept na makovo-višňový štrúdl z křehkého listového těsta.
recept,fotorecept,mák mletý,višně,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 1 | kus | |
mléko | 0.15 | litru | |
mák mletý | 160 | gramů | |
povidla višňová | - | ||
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
višně | 300 | gramů |
Recept
1. Příprava náplně
mák mletý 160 gramů • mléko 0.15 litru • cukr vanilkový 1 kus • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Umletý mák spaříme (zalijeme) horkým mlékem, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, skořici a promícháme.
2.
těsto lístkové 500 gramů • višně 300 gramů • povidla višňová
Listové těsto vyválíme na tloušťku asi 3-5 mm, potřeme marmeládou a rovnoměrně naneseme makovou nádivku, na kterou poklademe vypeckované višně.
3.
Těsto opatrně srolujeme do závinu.
5.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180-200 °C asi 20 minut dozlatova.
Dobrou chuť!