Makarony zapečené s květákem, žampiony a gorgonzolou
recept,fotorecept,květák,makarony,žampiony,sýr Gorgonzola,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 300 | gramů | |
makarony | 300 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
rajský protlak | 150 | mililitrů | |
sýr Gorgonzola | 150 | gramů | |
sůl | ½ | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
česnek | 1 | stroužek | |
žampiony | 200 | gramů |
Recept
1.
květák 300 gramů
Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky. Ty uvaříme v páře skoro doměkka.
2.
žampiony 200 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • česnek 1 stroužek
Menší žampiony omyjeme, odstraníme všechny nečistoty a rozkrájíme na čtvrtky. Podusíme na pánvi na oleji cca 5 minut. Během dušení přidáme nadrobno nakrájený česnek.
3.
makarony 300 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Mezitím, jak se vaří květák a dusí žampiony, uvaříme makarony podle návodu na obalu.
4.
rajský protlak 150 mililitrů • sůl ½ ĆL
Do žampionů přilijeme rajčatový protlak, promícháme a odstavíme. V míse smícháme téměř uvařený květák, žampiony v tomatové omáčce a uvařené makarony. Osolíme.
5.
sýr Gorgonzola 150 gramů
Směs vlijeme do zapékací nádoby. Na povrch dáme kousk sýru, a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
Dobrou chuť!