Maďarský guláš
Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.
recept,fotorecept,cibule,rajčata,paprika,hovězí přední,Hovězí maso,Recepty maďarské kuchyně
Hovězí maso
Recepty maďarské kuchyně
Kategorie
Hovězí maso › Recepty maďarské kuchyně › Sezona - Rajčata › Sezona - Paprika › Sezona - Cibule ›
Ingredience
Ingredience
Halušky recept | - | ||
cibule | 500 | gramů | |
hovězí přední | 1 | kilogram | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika mletá pálivá | ½ | čajové lžičky | |
paprika červená mletá | 1.5 | polévkové lžíce | |
papriková pasta gulášová - pikantní | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 4 | kusy | |
sádlo | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | polévková lžíce | |
voda | 400 | mililitrů |
Recept
3.
Přidáme cibuli a 25 minut dusíme pod pokličkou za častého promíchávání dohněda. Cibule musí zkaramelizovat.
5.
rajčata 4 kusy
Připravíme si rajčata. Pokud použijeme čerstvá, zalijeme je horkou vodou, necháme odstát, vodu slijeme a rajčata oloupeme a pokrájíme. Vhodnější jsou na guláš sterilovaná rajčata, která mají sytější barvu, neboť jsou zavařená v plné zralosti.
7.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme rajčata a 10 minut vaříme, dokud nevznikne rajčatová kaše.
8.
paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce • paprika mletá pálivá ½ čajové lžičky • papriková pasta gulášová - pikantní ½ čajové lžičky
Přidáme sladkou i pikantní papriku a paprikovou pastu. Promícháme...
9.
... a přidáme maso. 10 minut restujeme, dokud se maso nezatáhne.
10.
voda 200 mililitrů • sůl 1 polévková lžíce
Přidáme nakrájenou papriku, sůl a vodu. Voda musí být v rovině masa. Zakryjeme a za občasného promíchávání vaříme 45 minut.
11.
voda 200 mililitrů
Po této době se množství vody zredukuje a podle potřeby vodu postupně doléváme (celkem dolijeme ještě asi 200 ml vody). Vaříme dále do změknutí masa - asi dalších 45 minut.
Dobrou chuť!