Luštěninových guláš s klobásou

Hustá svačinová polévka plná zdraví prospěšných luštěnin a ne zrovna zdraví prospěšné klobásky. :)
recept,fotorecept,klobása,čočka sterilovaná,fazole bílá sterilovaná,cizrna sterilizovaná,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 230 | gramů kcal | |
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
cizrna sterilizovaná | 300 375 | gramů kcal | |
fazole bílá sterilovaná | 300 285 | gramů kcal | |
klobása | 250 778 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 50 174 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 30 14 | gramů kcal | |
sádlo | 30 269 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
čočka sterilovaná | 300 231 | gramů kcal |
Recept
1.
cibule 250 gramů • sádlo 30 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme (10 minut) na sádle.

2.
brambory 250 gramů • klobása 250 gramů
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s obdobně nakrájenou klobásou je přidáme k cibuli. Za stálého míchání vše dohromady 5 minut opékáme.

3.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • voda 1.5 litru
Přidáme sůl, pepř a kmín. Přilijeme vařící vodu, promícháme a 15 minut vaříme.



6.
cizrna sterilizovaná 300 gramů
... a cizrnu (pokud bychom polévku vařili ze sušených luštěnin, ty musíme nejprve uvařit, čímž se prodlouží celková příprava). Přivedeme k varu a polévku zahustíme ...


8.
petrželová nať 30 gramů
Nakonec do guláše vmícháme čerstvou nasekanou petrželku. (Zbytky sterilovaných luštěnin uložíme do mikrotenového sáčku a zmrazíme. Takto je nejlépe uchováme na pozdější použití).

Dobrou chuť!