Losos v bramborovém těstíčku

Filet z lososa zapečený v jemném těstíčku z brambor.
recept,fotorecept,brambory,losos filet,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
losos filet | 300 606 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal |
Recept
1. Příprava bramborového těsta
brambory 500 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brambory uvaříme ve slupce se lžičkou soli přibližně 25 minut.

2.
Po vychladnutí brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši.

3.
vaječný žloutek 1 kus • sůl • mouka polohrubá 100 gramů
Z rozmačkaných brambor, vaječného žloutku, soli a mouky vypracujeme těsto.

4. Zabalení ryby do těsta
losos filet 300 gramů
Těsto si na pořádně pomoučené pracovní desce trochu prohněteme a rozválíme do tvaru obdélníku přibližně 20 x 40 cm (podle tvaru filetů lososa).

5.
Na střed jedné poloviny položíme kousek ryby, přeložíme těstem a přitiskneme okraje.

6. Pečení lososových taštiček
Vložíme do vymazaného plechu a potřeme olejem.

7.
Pečeme při 220 °C po dobu 25 - 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!