Londýnské štangličky
Ořechové cukroví našich babiček.
recept,fotorecept,džem rybízový,ořechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 170 | gramů | |
džem rybízový | 125 | gramů | |
mouka hladká | 160 | gramů | |
máslo | 90 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 125 | gramů | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 160 gramů • cukr moučkový 45 gramů • máslo 90 gramů • vaječný žloutek 3 kusy
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájené máslo, žloutky a vypracujeme těsto.
2.
Těsto vložíme na plech (20 x 30 cm) a rovnoměrně rozmačkáme. Předpečeme v předehřáté troubě dorůžova (asi 15 minut při teplotě 180 °C).
7.
Ořechový sníh natřeme na džem.
8.
Pečeme 20 min. při teplotě 160 °C.
9.
Koláč necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Pak na plechu překrojíme na polovinu po délce a krájíme 2 cm široké štangličky.
Dobrou chuť!