RECEPTY

Lokše z bramborového těsta v prášku

Lokše z bramborového těsta v prášku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Chutné lokše s použitím oblíbeného polotovaru.

recept,fotorecept,bramborové těsto sušené - polotovar,Bramborové přílohy,,Bezlaktózové

Bramborové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bramborové těsto sušené - polotovar280gramů
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
vejce slepičí2kusy
voda500mililitrů

 

Recept

1. 

bramborové těsto sušené - polotovar 280 gramů  voda 500 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy

Do misky nasypeme polotovar. V druhé misce smícháme vodu s vajíčky.

Do misky nasypeme polotovar. V druhé misce...

2. 

Vodu nalijeme do suché směsi, zamícháme a necháme odstát.

Vodu nalijeme do suché směsi, zamícháme a...

3. 

mouka hladká 200 gramů

Přidáme mouku ...

Přidáme mouku ......

4. 

... a vypracujeme těsto.

... a vypracujeme těsto....

5. 

mouka hladká

Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na přibližně 25 dílků. Dílky postupně na pomoučeném vále vyválíme do tvaru tenčí placky. Při vyvalování placku otáčíme a podsypáváme moukou.

Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme...

6. 

Starší teflonovou pánev nahřejeme a do suché vložíme lokši. 2 minuty opékáme při středním plameni ohně.

Starší teflonovou pánev nahřejeme a do suché...

7. 

Lokši otočíme a opět 2 minuty opékáme z druhé strany. Uvedené časy závisí na intenzitě ohně pod pánví.

Lokši otočíme a opět 2 minuty opékáme z...

8. 

Po každé placce - lokši pánev otřeme od mouky papírovou kuchyňskou utěrkou. Na utírání můžeme použít vždy stejný kousek utěrky, jen podle potřeby ho vyměníme.

Po každé placce - lokši pánev otřeme od mouky...

9. 

Upečené lokše ukládáme na mělký talíř a přikryjeme je hlubokým talířem. Takto přiměřeně změknou. V talířích je můžeme i podle potřeby krátce ohřát v troubě. Před podáváním každou lokši omastíme - nejlépe kachním sádlem z pekáče, ve kterém jsme pekli kachnu.

Upečené lokše ukládáme na mělký talíř a...

10. Nejchutnější servírování

... s pečenou kachnou ...

... s pečenou kachnou ......

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit