Limetkový cheesecake (raw, vegan)

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.
recept,fotorecept,ořechy kešu natural,limetková šťáva,Zákusky,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Nepečené,Syrová strava - raw food,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
20
Hmotnost porce
56 g
Energie porce
243 kcal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Nepečené › Syrová strava - raw food › Bezlaktózové › Bezlepkové › Nepečené zákusky ›Ingredience
Ingredience
sirup agáve | 10 465 | polévkových lžic kcal | |
datle | 80 226 | gramů kcal | |
limetková šťáva | 9 34 | polévkových lžic kcal | |
mandle mleté | 80 461 | gramů kcal | |
olej kokosový | 120 1068 | gramů kcal | |
ořechy kešu natural | 300 1722 | gramů kcal | |
ořechy pekanové | 80 556 | gramů kcal | |
smetana kokosová | 160 316 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal |
Recept



4.
mandle mleté 80 gramů
Přidáme mleté mandle a zlehka rozmixujeme. Nemixujte ořechy příliš, aby se navzájem neslepily.

5.
Přidáme namočené datle...

6.
... a krátce spolu rozmixujeme, dokud se nespojí s ořechovou drtí.

7.
Směs ořechů a datlí srovnáme na dno formy.

8.
smetana kokosová 160 gramů
Z konzervy s kokosovou smetanou odebereme shora veškerou hustou hmotu a dáme ji do mixéru spolu s předem namočenými kešu ořechy (bez vody).


10.
olej kokosový 120 gramů • sůl 1 špetka • sirup agáve 10 polévkových lžic
Do mixéru přidáme limetkovou šťávu, kokosový olej, sirup a špetku soli.

11.
Mixujeme dokud nám nevznikne hladký, tekutý krém.

12.
Krém přelijeme do formy...

13.
... a na povrchu vyhladíme do roviny,

14.
Po několika hodinovém tuhnutí v lednici můžeme servírovat.

Dobrou chuť!