Lilkové balíčky na grilu
Chutné a zdravé bezmasé jídlo na grilování.
recept,fotorecept,lilek,sýr Gouda,Bezmasá jídla,Recepty na letní grilování,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
lilek | 3 | kusy | |
ocet | 1 | čajová lžička | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajčata | 2 | kusy | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava lilků
Větší lilky omyjeme, osušíme, oloupeme zelené části a podélně je nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm. Okraje - plátky s kulatým koncem najemno nakrájíme. Lilky z každé strany nasolíme a necháme odstát 20 minut položené na papírovém ubrousku.
2. Příprava nádivky
olej olivový 2 polévkové lžíce
Nakrájené kousky lilku opékáme cca 5 minut na rozpáleném oleji.
3.
cibule 1 kus • česnek 2 stroužky • sůl ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Přidáme je k opékaným kouskům lilku. Posolíme a opepříme. Chvíli spolu osmahneme a odstavíme z ohně.
4.
rajčata 2 kusy • ocet 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička
Rajčata zalijeme vařící vodou. Po 5 minutách je z vody vyndáme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nádivku vrátíme na oheň, přidáme rajčata, minutu opékáme. Ochutíme octem a cukrem.
5. Grilování
Z lilků papírovým ubrouskem setřeme přebytečnou sůl a vodu co pustily. Plátky grilujeme 6 - 8 minut, přičemž je na grilu obracíme. (Plátky lilku můžeme připravit i bez grilu - restujeme je na oleji z každé strany asi 2 minuty).
6. Tvoření balíčků
sýr Gouda 100 gramů
Tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Dva lilky uložíme na sebe do tvaru kříže. Do středu položíme plátek sýra přidáme část náplně a okraje lilku přeložíme.
7.
Vzniklý balíček přichytíme spolu pomocí párátka. Plněné lilky před podáváním položíme na gril a ohřejeme 2 minuty.
Dobrou chuť!