Lilková pomazánka
Pomazánku podáváme natřenou na chlebu či pečivu, chutná teplá i studená.
recept,fotorecept,česnek,lilek,rajčata,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
lilek | 250 | gramů | |
máslo | 10 | gramů | |
olej olivový | 20 | mililitrů | |
rajčata | 250 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 3 | polévkové lžíce | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
cibule 100 gramů • česnek 3 stroužky • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli a česnek očistíme, pokrájíme a vložíme do ohřátého oleje, osmahneme.
2.
lilek 250 gramů
Lilek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme ho k cibuli s česnekem, posolíme a 10 minut dusíme pod pokličkou.
3.
rajčata 250 gramů
Během dušení lilku si vařící vodou zalijeme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Přidáme je k lilku a za občasného promíchání 5 minut všechno spolu dusíme.
4.
smetana sladká na vaření 3 polévkové lžíce • máslo 10 gramů
Nakonec přidáme sladkou smetanu a máslo. Promícháme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
5.
Mírně vychladlou směs můžeme ještě jemně rozmixovat ponorným mixérem.
Dobrou chuť!