Letní zeleninový boršč
Svěží polévka plná zeleniny. Vhodná i na konzumaci v rámci dietního odlehčujícího dne, kdy si polévku dopřejeme vždy během hlavního jídla.
recept,fotorecept,mrkev,brambory,cuketa,kapusta,květák,rajčata sterilizované,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - Kapusta › Sezona - Květák › Sezona - Mrkev › Sezona - Cuketa › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
cuketa | 250 | gramů | |
kapusta | 200 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
květák | 200 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
cibule 100 gramů • mrkev 250 gramů • brambory 250 gramů • cuketa 250 gramů • kapusta 200 gramů • květák 200 gramů
Zeleninu očistíme a umyjeme.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce
Cibuli nadrobno pokrájíme a lehce ji osmahneme na oleji. Mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme ji k cibuli, promícháme.
3.
sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
K mrkvi přidáme brambory a cuketu nakrájenou na kostičky a květák s kapustou pokrájenou na drobno. Osolíme, přidáme kmín a 5 minut za stálého míchání zeleninu opékáme.
5.
rajčata sterilizované 400 gramů
Do uvařené zeleniny přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Převaříme.
Dobrou chuť!