Lasagne
Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,těstoviny - Lasagne,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
koření Pasta asciutta | 2 | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
rajský protlak | 500 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr tvrdý | 250 | gramů | |
těstoviny - Lasagne | 200 | gramů | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 1 kus • vepřové mleté maso 500 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů
Cibulku osmažíme na oleji dozlatova, přidáme vepřové maso a rozmícháme.
2.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • rajský protlak 500 gramů • koření Pasta asciutta 2 čajové lžičky
Po chvilkovém osmažení směsi masa a cibulky, přilijeme rajčatové protlaky a sladkou smetanu. Pokud je směs hustá přilijeme vodu. Směs by měla být středně řídká, aby se při zapékání těstoviny uvařily. Přidáme koření, případně vegetu.
3.
těstoviny - Lasagne 200 gramů
Spodek formy na pečení vylijeme řídkou částí předchystané směsi, na kterou poklademe plátky těstovin, aby byl pokryt celý povrch. Na těstoviny rozprostřeme směs a tento krok opakujeme 3-4 krát. Poslední vrstva je masová.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • sýr tvrdý 250 gramů
Na horní vrstvu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme strouhaným sýrem.
5.
Zapékáme asi půl hodiny, dokud se sýr pěkně nerozpustí a jemně nezhnědne.
6.
Můžeme servírovat.
Dobrou chuť!