Langoše s medvědím česnekem
Zelené jarní langoše plné vitaminů.
recept,fotorecept,česnek medvědí,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 450 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 1 | kilogram | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 1 | čajová lžička | |
olej řepkový | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
1.
mléko 200 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 čajová lžička
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka hladká 1 kilogram • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • sůl 2 čajové lžičky
Do mísy nasypeme mouku, přidáme smetanu a sůl.
3.
česnek medvědí 100 gramů • mléko 250 mililitrů
Medvědí česnek umyjeme, vložíme ho do mixéru, přilijeme mléko...
4.
... a rozmixujeme.
6.
Vypracujeme křehké, poměrně lepivé těsto a necháme vykynout.
7.
Z vykynutého těsta tvoříme větší bochánky, které obalíme v hladké mouce. Ukládáme na tác a necháme ještě kynout, přikryté čistou kuchyňskou utěrkou.
8.
olej řepkový • máslo 1 čajová lžička
V pánvi zahřejeme olej s kouskem másla. Bochník těsta opět pomoučníme, jemně roztáhneme...
9.
... a vložíme do oleje. S těstem se hůře pracuje, je velmi křehké, má tendenci se trhat, proto pracujeme rychle.
10.
Krátce osmažíme z obou stran.
11.
Langoše jsou vynikající, není třeba je potírat česnekem jako klasické langoše. Chutnají se smetanou, strouhaným sýrem i kečupem.
Dobrou chuť!