Kynuté šátečky se sýrem feta a pórkem
Skvělé slané pohoštění.
recept,fotorecept,pórek,sýr Feta,Slané chuťovky,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
pórek | 100 | gramů | |
sýr Feta | 200 | gramů | |
sýr tvrdý | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • mouka hladká 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 500 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a olej.
3.
K mouce přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
4.
Těsto necháme vykynout na teplém místě.
6.
sýr Feta 200 gramů • sýr tvrdý 100 gramů
K pórku přidáme sýr feta a nastrouhaný tvrdý sýr. Vše spolu promícháme.
7.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na menší obdélníky. Každý obdélník naplníme nádivkou a zavřeme.
9.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!