Květákový smetanovo-majonézový salát
Chutný salát k pečenému i smaženému masu.
recept,fotorecept,květák,šunka vepřová dušená,sýr Eidam ,smetana kyselá (14-18% tuku),majonéza light,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
květák | 1.2 | kilogram | |
majonéza light | 200 | gramů | |
paprika zelená | 300 | gramů | |
paprika červená | 300 | gramů | |
pepř bílý mletý | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 600 | gramů | |
sýr Eidam | 200 | gramů | |
šunka vepřová dušená | 400 | gramů |
Recept
1.
květák 1.2 kilogram
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl a uvaříme do křupava. Pozor na rozvaření. Scedíme, vychladíme a nasekáme.
5.
Všechny ingredience spolu důkladně smícháme.
7.
smetana kyselá (14-18% tuku) 600 gramů • majonéza light 200 gramů • pepř bílý mletý 1 čajová lžička
Smetanu zamícháme s majonézou a bílým pepřem. Dresink vmícháme do salátu a salát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodin odležet. Během té doby salát několikrát promícháme.
Dobrou chuť!