Květákový mozeček
Klasický recept na přípravu květáku na způsob "mozečku". Pokrm bez přidání soli je vhodný i pro malé děti.
recept,fotorecept,vejce slepičí,květák,cibule,máslo,Bezmasá jídla,Recepty na jídla pro děti,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty na jídla pro děti › Bezlepkové › Sezona - Květák › Sezona - Cibule ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
květák | 800 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
sůl mořská | - | ||
vejce slepičí | 8 | ||
voda | - | ||
voda | 50 | mililitrů |
Recept
1.
květák 800 gramů • voda • sůl mořská
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme ve slané vodě.
2.
Vodu slijeme a květák najemno, ne na kaši, pomačkáme.
3.
cibule 150 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce • voda 50 mililitrů
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na oleji. Podlijeme trochou vody a cibuli ještě podusíme.
4.
Přidáme připravený květák, promícháme.
5.
vejce slepičí 8 ks • sůl • máslo 30 gramů
Vajíčka rozklepneme do misky a rozmícháme. Přidáme je ke květáku a za stálého míchání vaříme do úplného sražení vajec. Osolíme a vmícháme kousek másla.
Dobrou chuť!