Květákovo-bramborové placky
Jemné a chutné placky z brambor a květáku. Dochucené česnekem a majoránkou osloví gurmány a chutnají v každém ročním období stejně dobře.
recept,fotorecept,květák,brambory,česnek,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
květák | 200 | gramů | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
květák 200 gramů • brambory 200 gramů • mouka polohrubá 200 gramů • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Uvedené ingredience spolu rozmixujeme.
2.
majoránka 1 čajová lžička • česnek 2 stroužky • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky
Přimixujeme česnek a dochutíme.
3.
Hotové těsto necháme alespoň půl hodiny v chladu.
4.
Do pánve s rozpáleným olejem si vytvarujeme placičky z připraveného těsta a smážíme je z jedné...
5.
... i druhé strany. Po vyjmutí odsajeme přebytečný olej z placek papírovým ubrouskem.
Dobrou chuť!