Květákové karbanátky
Vegetariánské "karbanátky" smažené v křupavém strouhankovém obalu.
recept,fotorecept,květák,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 1 | kus | |
majoránka | - | ||
mléko | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
pečivo bílé | 2 | kusy | |
strouhanka | 1 | hrst | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
pečivo bílé 2 kusy • vejce slepičí 1 kus • mléko • strouhanka 1 hrst • sůl • pepř černý mletý • majoránka
Starší rohlíky nakrájíme na kolečka, přelijeme teplým mlékem a necháme rozmočit. Květák rozdrtíme na kaši, přidáme vyždímané rohlíky, vejce, koření. Pokud je těsto řídké přidáme strouhanku.
3.
Z této masy vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji.
Dobrou chuť!