Květák v mandžuské omáčce
Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.
recept,fotorecept,květák,rajčatové pyré,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Recepty indické kuchyně,Čínská kuchyně,Veganské recepty,Vegetariánské recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Bezlaktózové › Recepty indické kuchyně › Čínská kuchyně › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Květák ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
cibulka jarní | 1 | kus | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
květák | 500 | gramů | |
mouka hladká | 3 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | 1000 | mililitrů | |
olej řepkový | 5 | polévkových lžic | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajčatové pyré | 200 | gramů | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
voda | 180 | mililitrů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 6 | polévkových lžic |
Recept
3.
Květák scedíme a necháme vychladnout.
4.
škrob kukuřičný 3 polévkové lžíce • mouka hladká 3 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička
Smícháme si suché ingredience na těstíčko.
6.
Do těstíčka jemně přimícháme růžičky květáku.
8.
Při obalování by se mělo těstíčko táhnout jako pavučina mezi kousky květáku.
10.
A pomalu po kouskách přidáváme obalený květák. Pokud bychom přidali hodně květáku najednou, olej by zchladnul a místo smažení by se vařil.
11.
Dozlatova smažené kousky vyjmeme cedníkem...
12.
... a necháme na ubrousku chladnout.
13.
cibule 80 gramů • olej řepkový 5 polévkových lžic
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
15.
Smažíme spolu jemně dozlatova.
16.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • papriková pasta gulášová - pikantní 1 čajová lžička • rajčatové pyré 200 gramů • sójová omáčka 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 čajová lžička
Přidáme rajčatové pyré, ochutíme a dále vaříme.
17.
škrob kukuřičný 1 polévková lžíce • voda 100 mililitrů
Na zahuštění si rozmícháme škrob ve vodě...
18.
... a směs přimícháme do woku. Po chvíli vaření nám omáčka zhoustne a je připravena obalit kousky květáku.
19.
Jemně promícháme s připraveným obaleným květákem.
20.
cibulka jarní 1 kus
Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku. Trochu si odložíme stranou na ozdobení při servírování.
Dobrou chuť!