Květák s indickým kořením
Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.
recept,fotorecept,koření kurkuma ,koření Garam masala, koření římský kmín mletý - jeera,květák,Bezmasá jídla,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Recepty indické kuchyně › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Květák ›
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
cibule | 120 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 240 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | polévková lžíce | |
koření kurkuma | 1 | polévková lžíce | |
květák | 560 | gramů | |
olej sezamový | 1 | polévková lžíce | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1.
olej sezamový 1 polévková lžíce • koření kurkuma 1 polévková lžíce • koření Garam masala 1 polévková lžíce • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
Na oleji jemně osmahneme koření.
3.
rajčata sterilizované 400 gramů • voda 100 mililitrů
Do hrnce přidáme na menší kousky nakrájená sterilovaná rajčata i s nálevem. Přilijeme vodu. Promícháme a chvíli podusíme.
4.
květák 560 gramů • cizrna sterilizovaná 240 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a přidáme do omáčky. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu. Osolíme.
5.
Zakryjeme a za občasného promíchání dusíme, dokud květák nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, pokud by se nám rychle odpařila.
Dobrou chuť!