RECEPTY

Kvašáky - kvašené okurky

Kvašáky - kvašené okurky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Na kvašáky existuje mnoho receptur. My vám nabízíme jednu z nich.

recept,fotorecept,okurka nakládačka,kopr,Zavařeniny,Bezlaktózové

Zavařeniny

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

chléb40gramů
kopr-
nakládač na zeleninu50gramů
okurka nakládačka2kusy
paprika - beraní rohy2kusy
sůl1polévková lžíce
voda1.5litru

 

Recept

1. 

okurka nakládačka 2 kusy

Větší, tlustší nakládačky omyjeme a do dvou třetin nakrojíme na čtvrtiny.

Větší, tlustší nakládačky omyjeme a do dvou...

2. 

chléb 40 gramů

Patku chlebu zabalíme do kousku čisté navlhčené gázy.

Patku chlebu zabalíme do kousku čisté...

3. 

Chléb vložíme naspod 4 litrové zavařovací sklenice.

Chléb vložíme naspod 4 litrové zavařovací...

4. 

paprika - beraní rohy 2 kusy

Na chléb ukládáme natěsno okurky. Můžeme mezi ně vložit 1-2 beraní rohy.

Na chléb ukládáme natěsno okurky. Můžeme...

5. 

kopr

Přiměřené množství kopru (kulička s průměrem asi 2,5 cm) zabalíme do čisté navlhčené gázy a položíme na okurky.

Přiměřené množství kopru (kulička s...

6. 

Připravíme si dvě přiměřeně velká tenká dřívka. Ponoříme je do studené vody, aby se snadno ohýbala.

Připravíme si dvě přiměřeně velká tenká...

7. 

voda 1.5 litru  sůl 1 polévková lžíce  nakládač na zeleninu 50 gramů

Z převařené vody a soli si připravíme teplý, ne horký, nálev. V nálevu rozmícháme i půl balíčku nakladače.

Z převařené vody a soli si připravíme teplý,...

8. 

Teplým nálevem zalijeme okurky.

Teplým nálevem zalijeme okurky....

9. 

Dřívka vyjmeme z vody a okurky jimi zatížíme. Podle potřeby dolijeme nálev. Všechny okurky musí být v nálevu namočené.

Dřívka vyjmeme z vody a okurky jimi zatížíme....

10. 

Láhev překryjeme první den čistou bavlněnou látkou. Láhev postavíme do hlubokého talíře a položíme na teplé místo.

Láhev překryjeme první den čistou bavlněnou...

11. 

Druhý den na láhev s látkou položíme talířek. Okurky již druhý-třetí den zbělají a začínají kvasit.

Druhý den na láhev s látkou položíme...

12. 

Okurky zkontrolujeme, jestli se napovrchu netvoří plíseň. Měla by být na nich vytvořena jen jemná bublinková pěna. Tu můžeme dle potřeby čistou lžičkou odebrat.

Okurky zkontrolujeme, jestli se napovrchu...

13. 

Okurky opět uzavřeme a dále je necháme kvasit. Po 8-10 dnech jsou vhodné ke konzumaci. Můžeme je přendat i s nálevem do menších lahví a uložíme je do chladničky. V chladu se zastaví jejich kvašení.

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit