Kuřecí uzená stehna s hrachový pyré v parním hrnci
Chutné uzené kuřecí maso ve zdravém hrášku.
recept,fotorecept,kuřecí stehna uzená,hrášek,Kuřecí maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
hrášek | 600 | gramů | |
kuřecí stehna uzená | 2 | kusy | |
mléko | 1 | decilitr | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1. Kuřecí stehna v parní nádobě
kuřecí stehna uzená 2 kusy
Stehna opláchneme a vložíme do spodní nádoby parního hrnce.
2. Hrášek v parní nádobě
hrášek 600 gramů
Hrášek nasypeme do druhé nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 30 minut.
3. Příprava pyré
sůl 1 čajová lžička • česnek 1 stroužek • mléko 1 decilitr
Hrášek po uplynutí doby paření přesypeme do hlubší nádoby, dolijeme vývar, který vznikl v odkapávací nádobě. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, přidáme sůl, prolisovaný česnek a trochu teplého mléka.
4.
Servírujeme. Uzená kuřecí stehna podáváme na hrachovým pyré s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!