Kuřecí roláda s nádivkou
Recept na přípravu chutné rolády z vykostěného kuřete, vhodný pro slavnostní příležitosti. Recept je náročnější kvůli vykostění kuřete, nováčkům držíme palce.
recept,fotorecept,kuře,rohlík bílý,slanina oravská,petrželová nať,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
koření grilovací | ½ | čajové lžičky | |
kuře | 1300 | gramů | |
mléko | - | ||
máslo | 10 | gramů | |
oříšek muškátový | - | ||
pepř černý mletý | ¾ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 10 | gramů | |
rohlík bílý | 3 | kusy | |
slanina oravská | 80 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
kuře 1300 gramů • sůl • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • koření grilovací ½ čajové lžičky • máslo 10 gramů
Kuře omyjeme a vykostíme, nasolíme a opepříme (kosti můžeme použít na vývar). Odstřihneme ke kuřeti přiměřený kus alobalu, který potřeme máslem. Na alobal rozložíme kuře tak, abychom měli souvislý plát masa.
2.
rohlík bílý 3 kusy • mléko • vejce slepičí 1 kus • slanina oravská 80 gramů • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • oříšek muškátový • petrželová nať 10 gramů
Rohlíky pokrájíme, navlhčíme mlékem, tak, aby změkly a následně vyždímáme. Přidáme syrové vejce, na drobné kousky pokrájenou slaninu, zeleninovou sůl (vegetu, Podravku), pepř, špetku muškátového oříšku a nadrobno nasekanou petrželku. Vše spolu dobře promícháme a rovnoměrně naneseme na vykostěné kuře.
3.
Roládu opatrně zavineme a ...
4.
... zabalíme do alobalu a konce stočíme.
5.
voda 300 mililitrů
Roládu pečeme podlitou vodou, při teplotě 180 °C asi hodinu, pak alobal sundáme a zapékáme ještě asi 20 minut do křupava.
Dobrou chuť!