Kuřecí prsa zapečená se sýrem a smetanou
Rychlý a na přípravu nenáročný recept na jemné kuřecí maso se smetanou a sýrem. Vhodnou přílohou může být rýže, brambory na jakýkoliv způsob a zelenina.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,smetana ke šlehání (30-33% tuku),sýr Gouda,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
koření grilovací | - | ||
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
česnek sušený | - |
Recept
1.
kuřecí prsa 500 gramů • sůl • pepř černý mletý • koření grilovací • česnek sušený • hořčice plnotučná 1 čajová lžička
Kuřecí prsa upravíme na řízky, trochu je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů
Podlijeme výpekem a smetanou. Řízky zapékáme v rozehřáté troubě asi 15 minut.
4.
sýr Gouda 100 gramů
Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme na pár minut do trouby, dokud se sýr nerozpustí.
Dobrou chuť!