Kuřecí prsa v cuketovém těstíčku
Oběd, který zachutná všem, a za který vás všichni pochválí. Podáváme s bramborovým pyré a zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,cuketa,kuřecí prsa,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cuketa | 500 | gramů | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
olej fritovací | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava cukety a kuřecích řízků
cuketa 500 gramů • kuřecí prsa 500 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Cuketu očistíme, podle potřeby odstraníme z jejího středu emínka. Nastrouháme ji na hrubší nudličky. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Jemně posolíme.
2. Příprava cuketového těstíčka
mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • mouka hladká 200 gramů
Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhanou cuketu, sůl, pepř a hladkou mouku. Dobře rozmícháme a případně podle potřeby přidáme další hladkou mouku, aby nám vzniklo přiměřeně husté těstíčko.
3. Smažení
Kuřecí řízky ponoříme do těstíčka, rychle vytáhneme a hned vložíme do předem rozehřátého oleje. Smažíme pod pokličkou 15 minut z jedné strany.
4.
Odkryjeme, řízky otočíme a smažíme 15 minut na druhé straně už bez pokličky.
Dobrou chuť!