Kuřecí prsa se sýrem s bílou plísní
Lahodná a šťavnatá kuřecí prsa.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,sýr Camembert,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
sýr Camembert | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
voda | 50 | mililitrů | |
worcester | 50 | mililitrů |
Recept
1.
olej olivový 50 mililitrů • rum 2 polévkové lžíce • worcester 50 mililitrů • kuřecí prsa 300 gramů • sůl
Z oleje, rumu a worcesterové omáčky si připravíme marinádu. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme a na půl hodiny ponoříme do připravené marinády.
2.
mouka hladká 1 polévková lžíce • voda 50 mililitrů • olej řepkový 3 polévkové lžíce
Takto připravené maso opečeme, po 4 minutách z každé strany na oleji, poprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme 5-8 minut dusit.
3.
sýr Camembert 120 gramů
Na hotová kuřecí prsa poklademe sýr, který se krásně na horkém pokrmu rozpustí. K prsům pokrytých sýrem podáváme vařené brambory nebo zeleninový salát.
Dobrou chuť!