Kuřecí perkelt
Tip na nedělní oběd. Recept je energeticky odlehčený použitím jogurtu místo sladké smetany, na chuti skutečně neztratí.
recept,fotorecept,cibule,kuřecí prsa,paprika červená mletá,jogurt bílý 3,5% tuku,Kuřecí maso,Recepty maďarské kuchyně
Kuřecí maso
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 200 | gramů | |
kuřecí prsa | 750 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme a dosklovita opečeme na oleji.
2.
kuřecí prsa 750 gramů • sůl 1 čajová lžička
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso přidáme k cibuli a necháme ho zatáhnout. Osolíme.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda 250 mililitrů
Přidáme papriku, rychle promícháme a hned zalijeme vodou. Pod pokličkou vaříme 30 minut.
4.
mléko 200 mililitrů • jogurt bílý 3,5% tuku 200 gramů • mouka hladká 50 gramů
Mléko smícháme s jogurtem a moukou, přilijeme k masu a převaříme.
Dobrou chuť!