Kuřecí nákyp s hráškem
recept,fotorecept,hrášek mražený,vejce slepičí,vejce slepičí,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
hrášek mražený | 300 | gramů | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 150 | mililitrů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 7 |
Recept
1. Hrášek
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • hrášek mražený 300 gramů
Cibuli očistíme nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme mrazený, vodou propláchnutý hrášek. 2-3 minutky hrášek opékáme.
3. Kuřecí maso
kuřecí prsa 500 gramů
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky přes svalu. Do zapékací mísy vložíme vrstvu kuřecího masa, pokryjeme ji vrstvou hrášku a postup opakujeme.
4.
mléko 100 mililitrů • smetana sladká na vaření 150 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Z mléka, smetany, vajec, soli a pepře si připravíme nálev, kterým nákyp zalijeme.
5.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 45 minut na 175 °C.
Dobrou chuť!