Kuřecí na másle s restovanými fazolkami
Recept na jemné kuřecí maso s restovanými zelenými fazolkami.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,fazolové lusky zelené mražené,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
bujón kuřecí | ½ | kusu | |
fazolové lusky zelené mražené | 400 | gramů | |
koření kari | ¼ | čajové lžičky | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 30 | gramů | |
pepř černý celé | ¼ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | 1 | špetka | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 0 | ||
česnek sušený | ¼ | čajové lžičky |
Recept
5.
mouka hladká • voda • máslo 10 gramů
Ve studené vodě rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce s masem. Necháme vařit 5 minut, šťávu dochutíme kouskem másla, promícháme a odstavíme.
6.
fazolové lusky zelené mražené 400 gramů
Mrazené nebo čerstvé zelené fazolové lusky povaříme ve slané vodě asi 5 minut do poloměkka.
7.
česnek sušený ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý 1 špetka • sůl zeleninová ¼ čajové lžičky
Fazolky necháme vychladnout. Na pánev dáme trochu oleje, přidáme fazolky, česnek, pepř a zeleninovou sůl (podravka, vegeta), orestujeme asi 2 - 3 minuty.
8.
Kuřecí maso a fazolky podáváme s bramborami nebo rýží.
Dobrou chuť!