Kuře na způsob svíčkové
Vynikající "svíčková" z kuřecího masa.
recept,fotorecept,kuře,mrkev,petržel,celer,smetana sladká na vaření,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 | kusy | |
celer | 100 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
kuře | - | ||
mrkev | 300 | gramů | |
ocet | 60 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 200 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
voda | 1.5 | litru | |
škrob kukuřičný | 2 | polévkové lžíce |
Recept
2. Příprava mořidla
mrkev 300 gramů • petržel 200 gramů • cibule 100 gramů • celer 100 gramů
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme.
3.
voda 1.5 litru • ocet 60 mililitrů • sůl 3 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bobkový list 4 kusy
Vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, ocet a koření. Uvedeme do varu a krátce povaříme. Necháme vychladnout, nálev nemusí být zcela studený. Do připraveného mořidla vložíme kuře a necháme v něm odležet 3 - 12 hodin, v chladu.
4.
Po odležení obsah hrnce vaříme na mírném ohni 40 minut.
5.
smetana sladká na vaření 250 mililitrů • škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce
Uvařené kuře opatrně vyjmeme, aby se nám při vyndavání nerozpadlo a do vývaru nám při vybírání nespadly malé kůstky, zvlášť z žeber kuřete. Vývar přecedíme, zeleninu překontrolujeme, odstraníme bobkové listy a rozmixujeme, přidáme k vývaru a přivedeme do varu. Přidáme smetanu s rozmíchaným kukuřičným škrobem a převaříme.
6.
Kuře ve větších kouscích obereme z kostí.
7.
Kuřecí maso vložíme zpět do omáčky a opatrně promícháme. Podáváme s knedlíkem.
Dobrou chuť!