Kukuřičná polévka
Lahodná a chutná krémová kukuřičná polévka. Podáváme s bohatým množstvím krutonů, se strouhaným sýrem a pažitkou.
recept,fotorecept,kukuřice sterilovaná,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | 350 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 800 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • cibule 80 gramů • kukuřice sterilovaná 350 gramů • voda 250 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kukuřici, vodu, sůl a uvaříme do co největšího rozvaření kukuřice.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 800 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce • česnek 2 stroužky
Ponorným mixérem co nejjemněji rozmixujeme a přecedíme přes sítko, propasírujeme. Postavíme opět na sporák a uvedeme do varu. V mléce rozmícháme smetanu, pepř a kukuřičný škrob. Takto připravenou zavářku vlijeme do propasírované kukuřice, převaříme a přidáme prolisovaný česnek.
Dobrou chuť!