Krůtí stehna na cibuli
Pečené krůtí maso z dolních stehen s chutnou cibulkou. Podáváme s pečenými bramborami.
recept,fotorecept,krůtí stehna,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
krůtí stehna | 4 | kusy | |
paprika červená mletá | - | ||
slanina prorostlá | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
voda | 400 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • slanina prorostlá 100 gramů • krůtí stehna 4 kusy • sůl • paprika červená mletá
Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Krůtí spodní stehna omyjeme, nasolíme, potřeme mletou červenou paprikou a ostrým nožem do nich uděláme hluboké zářezy. Do zářezů zastrčíme proužky slaniny.
2.
voda 400 mililitrů
Stehna vložíme do pekáče a bohatě posypeme cibulí. Stehny trochu pohneme, aby se část cibule dostala i pod ně. Podlijeme vodou.
3.
Pečeme zakryté na středním stupni ve vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny. Maso musí být zcela měkké a snadno musí jít od kosti.
4.
Upečené maso poodděluje od kosti a servírujeme.
Dobrou chuť!