Krůtí roláda s mletým masem a rýží
Masová roláda z krůtích prsou plněná směsí mletého masa a rýže.
recept,fotorecept,rýže,krůtí prsa,červené zelí sterilované,vepřové mleté maso,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
krůtí prsa | 500 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rýže | 100 | gramů | |
sůl | 0 | ||
vepřové mleté maso | 200 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů | |
červené zelí sterilované | 150 | gramů |
Recept
1.
rýže 100 gramů • krůtí prsa 500 gramů • červené zelí sterilované 150 gramů • vepřové mleté maso 200 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl
Rýži uvaříme ve slané vodě, necháme ji vychladnout. Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na co největší plátky, které jemně naklepeme. Poklademe je na pracovní desku tak, aby se nám částečně překrývaly a vytvořily celistvý plát masa. Na maso rozložíme červené zelí, a uprostřed vytvoříme val z mletého masa smíchaného s rýží a kořením.
2.
paprika červená mletá • sůl • olej olivový 2 polévkové lžíce • voda 200 mililitrů
Pomocí kuchyňských jehel a nitě spojíme okraje krůtího masa a vytvoříme roládu či spíše masový val. Roládu přendáme na pekáč, polijeme olivovým olejem, posypeme mletou červenou paprikou a solí. Podlijeme vodou. Pečeme zakrytou asi hodinu při středním stupni v předem rozehřáté troubě. Po upečení z rolády odstraníme jehly a nitě, necháme ji zakrytou do podávání.
3.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou přílohou.
Dobrou chuť!