Krůtí kapsy plněné sýrem a pažitkou
S tímto receptem hravě zvládnete připravit domácí krůtí kapsy plněné čerstvou pažitkou a sýrem.
recept,fotorecept,krůtí prsa,sýr Gouda,pažitka,Krůtí maso,Bezlepkové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
krůtí prsa | 1 | kilogram | |
olej olivový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pažitka | 5 | čajových lžiček | |
sýr Gouda | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
voda | 150 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
krůtí prsa 1 kilogram
Z krůtího masa vytvoříme tak silné plátky, abychom vdokázali vytvořit uvnitř kapsu.
3.
česnek 2 stroužky • pažitka 5 čajových lžiček
Do misky přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a česnek. Směs promícháme.
4.
Pažitkovou směsí naplníme krůtí kapsy. Ty uzavřeme šitím nebo jen párátky. Na povrchu z obou stran posolíme.
5.
olej olivový • voda 150 mililitrů • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Zapékací mísu vymažeme troškou oleje, vložíme do ní krůtí kapsy. Pokud nám zůstala pažitková směs, můžeme ji nasypat na povrch masa. Okořeníme sladkou červenou paprikou. Maso podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 40 minut na 200 °C.
Dobrou chuť!