Krůtí kapsa v parním hrnci
Chutná a šťavnatá plněná krůtí prsa.
recept,fotorecept,krůtí prsa,Krůtí maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cibulka jarní | 2 | kusy | |
krůtí prsa | 500 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
paprika | 2 | kusy | |
pažitka | - | ||
sůl | - |
Recept
1.
mrkev 200 gramů • cibulka jarní 2 kusy • brambory 400 gramů • paprika 2 kusy
Mrkev a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Brambory po očištění a umytí nakrájíme na kolečka. Podobně si připravíme papriku.
2.
krůtí prsa 500 gramů
Krůtí prsa omyjeme a každé překrojíme tak, aby nám zůstala jedna strana po nakrojení v celku a vznikla kapsa. Do kapsy vložíme několik použků nakrájené mrkve a cibulky. Kapsu uzavřeme 1 dřevěným párátkem.
3.
Krůtí kapsy vložíme do spodní nádoby parního hrnce, povrch posolíme a posypeme pažitkou.
4.
Do druhé (střední) nádoby si vložíme připravenou mrkev a papriku. Do vrchní nádoby brambory. Nastavíme čas paření na 40 minut.
Dobrou chuť!