Krupicové noky do polévky
Nadýchané krupicové knedlíčky jsou skvělou tradiční volbou do zeleninových polévek a masových vývarů.
recept,fotorecept,vejce slepičí,pšeničná krupice,Zavářky do polévek,Bezlaktózové
Zavářky do polévek
Ingredience
Ingredience
pšeničná krupice | 50 | gramů | |
sůl zeleninová Natur | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 1 | litr |
Recept
1.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 50 gramů
V misce rozmícháme vejce s krupicí na středně jemně hustou kaši. Necháme 10 minut odstát.
3.
Čajovou lžičku vložíme do vody a následně jí vykrajujeme noky z těsta.
4.
Vykrojené noky hned vkládáme do horké vody a vaříme asi 8 minut. Pak přikryjeme a necháme ve vodě odstát nejméně 15 minut. Nokyy z vody nevybíráme, ale necháme je tam až do podávání polévky.
Dobrou chuť!