Křupavý bílkový chlebíček
Recept na křehké křupavé suchary z domácího bílkového chlebíčku s oříšky.
recept,fotorecept,vaječný bílek,cukr moučkový,ořechy vlašské,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mandle sladké jádra | 50 | gramů | |
mouka polohrubá | 160 | gramů | |
máslo | 10 | gramů | |
ořechy vlašské | 50 | gramů | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 5 |
Recept
1.
vaječný bílek 5 ks • cukr moučkový 150 gramů • mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů • sůl
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.
3.
ořechy vlašské 50 gramů • mandle sladké jádra 50 gramů
Do těsta přimícháme ořechy a vylejeme ho rovnoměrně do připravené formy.
4.
Pečeme 30 min. při teplotě 170 °C.
5.
Po upečení chlebíček zatepla vyklopíme a necháme ho vychladnout.
6.
Chlebíček nakrájíme na 1-2 mm silné plátky. Čím tenčí, tím lépe.
7.
Plátky chleba dosušíme v troubě na 100 °C cca 25 minut.
Dobrou chuť!