Křupavé kuře
I takto se dá kuře v parním hrnci připravit. Kuře je křupavé a díky hlavní přípravě v parním hrnci velmi šťavnaté. Podáváme teplé s přílohami, nebo jen s pečivem a kyselou okurkou.
recept,fotorecept,kuře,Kuřecí maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové
Kuřecí maso
Recept
1.
Kuře omyjeme, zevnitř nasolíme a vložíme do dvou nádob parního hrnce (z druhé nádoby vyjmeme dno). Hodinu vaříme v parním hrnci.
2.
sůl • koření grilovací 2 čajové lžičky • máslo 15 gramů
Po hodině kuře přendáme do pekáče, osolíme, posypeme grilovacím kořením a potřeme změklým máslem. Podlijeme cca 2 dcl vývaru, který nám vznikl v odkapávací nádobě. Troubu nastavíme na nejvyšší stupeň, rozehřejeme a kuře dáme na 15 minut prudce zapéct.
3.
Kuře obrátíme, postup se solením, pepřem a máslem zopakujeme. Zapečeme z druhé strany.
Dobrou chuť!