Kroupová polévka se zeleninou
Hustá zimní polévka, která zahřeje a zasytí. Kdo nemůže být bez masa, klidně ať si do ní přidá nakrájenou opečenou klobásku :)
recept,fotorecept,kroupy ječné,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 180 | gramů | |
celer | 60 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
kroupy ječné | 80 | gramů | |
mouka hladká | 15 | gramů | |
mrkev | 120 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
petržel | 60 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1.5 | litru | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
brambory 180 gramů • mrkev 120 gramů • petržel 60 gramů • celer 60 gramů • česnek 3 stroužky
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.
2.
máslo 40 gramů • pepř černý mletý 1 čajová lžička
V hrnci rozpustíme máslo, opečeme na něm česnek a chvíli prohřejeme koření.
5.
Přidáme je k zelenině...
7.
olej slunečnicový 1 polévková lžíce • cibule 80 gramů • mouka hladká 15 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme mouku, osmažíme...
9.
Jíšku přilijeme do polévky a převaříme.
Dobrou chuť!